Zelenější balení: Jak se staráme o životní prostředí s kompostovatelnými obálkami

Svědomitá volba pro vás i naši planetu

V dnešním světě je ekologická odpovědnost klíčovou prioritou pro mnoho společností a jednotlivců. Snažíme se být součástí řešení, ne problému. Jsem hrdý na to, že používám ekologické obálky a recyklované obaly pro své zákazníky, a tím přispívám k udržitelnosti naší planety. V tomto článku se dozvíte, jak tato balení odráží moji zelenou filozofii, co je výjimečného na mých kompostovatelných obálkách a jak můžete i vy přispět k ochraně životního prostředí.

Ekologické obálky a recyklované obaly

Mé ekologické obálky jsou vyrobeny z materiálů, které jsou šetrné k životnímu prostředí a snadno se recyklují. Používám také recyklované obaly, které pomáhají snižovat naši uhlíkovou stopu a šetří přírodní zdroje. Tímto způsobem se snažím minimalizovat odpad a podporovat udržitelné obchodní praktiky.

Kompostovatelné obálky: Krásné, funkční a šetrné k životnímu prostředí

Tyhle kompostovatelné obálky jsou vyrobené částečně z rostlin a jsou alternativou k běžným plastovým obálkám. Poskytují ochranu proti vlhkosti a jsou ideální pro přepravu kratomu. Tyto obálky jsou:

  • voděodolné

  • neprůhledné (diskrétní)

  • 100% kompostovatelné (ověřeno certifikátem OK Compost HOME)

Příjemně matný povrch obálek prozrazuje, že nejsou z běžného plastu, který znečišťuje přírodu – obálky jsou vyrobené z PLA (z kukuřice), kukuřičného škrobu a PBAT (biodegradabilní termoplast).

Jak správně zlikvidovat kompostovatelné obálky

Obálky můžete po použití zkompostovat na zahradě – působením světla, tepla, vody a mikroorganismů se rozloží na CO2, vodu a biomasu. Tedy žádné mikroplasty ani nežádoucí toxiny. 

Garantovaná doba rozkladu je 12 měsíců v podmínkách domácího kompostéru. Stav po 3 měsících:

Důležité upozornění!

Kompostovatelné obálky nikdy nevyhazujte do žlutých kontejnerů na plast! Zhoršují recyklaci ostatních plastů. Kompostovatelné obálky patří na kompost, do sběrných nádob na bioodpad (hnědé popelnice) nebo do směsného odpadu.

Jak se přidat k našemu zelenému úsilí?

Můžete se také zapojit do našeho úsilí o ochranu životního prostředí tím, že budete recyklovat obaly od našich produktů, správně zlikvidovat kompostovatelné obálky a podporovat další značky, které se zavazují k udržitelným praktikám. Společně můžeme udělat rozdíl pro naši planetu a zajistit lepší budoucnost pro příští generace.

Můžete i přispět na sázení nových stromů prostřednictvím projektu Sázíme Česko! To můžete udělat v posledním kroku objenávky v košíku. Více informací se dočtete v článku Zapoj se do sázení stromů!

Zelenější balení: Jak se staráme o životní prostředí s kompostovatelnými obálkami

Mám radost z toho, že společně máme možnost dělat kroky směrem ke zlepšení životního prostředí a snižování našeho ekologického dopadu. Naše kompostovatelné obálky a recyklované obaly jsou jen jedním ze způsobů, jak se snažíe být šetrnější k naší planetě. Děkuji vám za podporu těchto zelených iniciativ a za to, že jste součástí řešení